Zonnepanelen kopen van de gemeente Waalre

Geplaatst op woensdag 1 mei 2019

Vorig jaar is het project De Groene Zone van start gegaan. Waalre is één van de 12 gemeenten die meedoen met dit project, waarmee inwoners snel en gemakkelijk zonnepanelen kunnen laten plaatsen zonder eigen investering. In Waalre kunnen nog 104 huishoudens meedoen en worden voorzien van duurzame zonne-energie.

Hoe het werkt

De deelnemende gemeenten kopen gezamenlijk zonnepanelen in. De gemeenten schieten de bedragen voor levering en plaatsing voor. Dit betekent dat u geen aanbetaling hoeft te doen voor de zonnepanelen. In maximaal 15 jaar, tegen 1,35% rente, lost u de lening maandelijks bij de gemeente af. U krijgt 15 jaar lang volledige garantie op de zonnepaneleninstallatie en de energieopbrengst. De levensduur van de zonnepanelen is minstens 25 jaar en na plaatsing wekt u meteen zonne-energie op. Al vanaf de 1e maand heeft u financieel voordeel: de aflossing van de lening is namelijk lager dan uw huidige elektriciteitsrekening.

1000e zonnepaneelinstallatie De Groene Zone

Naast gemeente Waalre doen de gemeenten Asten, Best, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Laarbeek, Someren, Son en Breugel en Valkenswaard mee met het Regionaal Zonnepanelenproject. Vorige week werd de 1000e zonnepaneelinstallatie van De Groene Zone geplaatst in Eindhoven, een mijlpaal van het project.

Interesse?

Meer informatie of wilt u zich aanmelden? Kijk op www.degroenezone.nl. Let op: per gemeente zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.