Aanvragen indienen Lintjesregen 2020

Geplaatst op woensdag 1 mei 2019

Het lijkt nog heel ver weg, maar voor de Lintjesregen 2020 kunt u nu al aanvragen indienen bij de burgemeester. Dit kan tot uiterlijk 1 juli 2019. De uitreiking van de koninklijke onderscheiding gebeurt tijdens de jaarlijkse lintjesregen op de laatste werkdag voor Koningsdag.

Koninklijke Onderscheiding aanvragen

Iedereen kan een onderscheiding aanvragen voor een inwoner of inwoonster van de gemeente Waalre. Om voor een lintje in aanmerking te komen moet de kandidaat zich jarenlang bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving of langere tijd opvallende prestaties hebben geleverd.

Voordragen Lintjesregen 2020

Wilt u iemand voordragen voor de Lintjesregen 2020 stuur dan uiterlijk 1 juli 2019:

  • een goed gemotiveerde brief aan de burgemeester waarin u beschrijft om wie het gaat en om welke activiteiten. U geeft een uitgebreide toelichting op de werkzaamheden en in welke periodes deze hebben plaatsgevonden.
  • een volledig ingevuld voorstelformulier, te downloaden via www.lintjes.nl
  • minimaal 3 ondertekende motivatiebrieven van de ondersteuners.

per e-mail naar bestuurssecretariaat@waalre.nl en/of VERTROUWLIJK per post naar: De burgemeester van Waalre, Postbus 10.000, 5580 GA WAALRE. Het krijgen van een onderscheiding is voor de persoon in kwestie altijd een hoogtepunt. Zorg dus dat uw voordracht geheim blijft!

Uitreiking op ander moment

Daarnaast kunt u iemand door het hele jaar heen voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Dit is een uitreiking op een ander moment. Dit kan alleen als er een direct verband is tussen de verdiensten en een speciale dag. Bijvoorbeeld bij een jubileum of het beëindigen van een belangrijke bestuursfunctie. Voor deze tussentijdse voordrachten geldt een indieningstermijn van zes maanden. Verzoeken kunt u tot zes maanden voor de datum van uitreiking per post of mail zenden aan de burgemeester van Waalre, onder eerdergenoemd adres.

Contact

Voor het indienen van uw voorstel of vragen kunt u contact opnemen met het bestuurssecretariaat van gemeente Waalre, 040-2282530.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.