Project Kwispellezen bij Studio040

Geplaatst op donderdag 25 april 2019

Studio040 was aanwezig bij het Kwispellezen in de Bibliotheek en heeft een item hierover gemaakt.

Lezen mag en kan leuk zijn, ook al heb je moeite met lezen. Bibliotheek Waalre zegt: haal de druk van het moeten af en begin met leesplezier. Door voor te lezen aan hulphond Vaiko groeit de leesmotivatie en het zelfvertrouwen van het kind zichtbaar. Kinderen oefenen meer en vergroten hiermee de leesvaardigheid.

Verbeteren leesvaardigheid

De eerste reeks voorleesmiddagen zit er bijna op. We zijn als bibliotheek zeer aangenaam verrast door wat we nu zelf ervaren. Kinderen en ouders zijn enthousiast. Ook een leerkracht in Waalre gaf aan dat de leesvaardigheid van een kind al verbetert. Na elke sessie krijgen ouders een handout met tips in relatie tot lezen en voorlezen.

Nieuwe reeks in najaar

2019 is een pilotjaar in Waalre. In het najaar wordt er een volgende reeks gestart in bibliotheek Waalre. Ze hopen dit project daarna structureel aan te kunnen bieden. Bibliotheek Waalre is nog op zoek naar sponsoren.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.