Succesvolle puber-lezingen nog eenmaal naar Waalre

Geplaatst op vrijdag 19 april 2019

Heb je soms het gevoel dat je puber een onnavolgbare vreemde voor je is geworden? En heb je geen idee meer hoe je het beste met hem en haar kan omgaan om het binnen het gezin nog een beetje aangenaam te houden? Tijdens haar informatieve lezingen geeft dr. Aletta Smits op humorvolle manier inzicht in het puberbrein.

Smits heeft in de bibliotheek in Eindhoven en Waalre al vele malen voor volle zalen gestaan. Haar lezingen worden elke keer weer vol enthousiasme aangehoord. Niet alleen omdat ze veel inzicht geeft over dat - soms zo moeilijk te begrijpen - pubergedrag. Maar ook omdat ze haar kennis met bijzonder veel humor weet over te brengen. Nog eenmaal komt ze met haar lezingen naar Waalre.

Puberbrein

Tijdens de eerste lezing, op donderdag 2 mei, geeft Aletta Smits verklaringen voor hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt. Waarom maken ze hun huiswerk niet? Waarom komen ze te laat op hun stage? Waarom veranderen ze al na 3 weken van opleiding? Waarom moeten hun eigen dingen NU en jouw dingen STRA-HAKS? Waarom komen ze niet uit bed?

Tijdens de vervolglezing, op donderdag 16 mei, legt ze de focus op de vraag: Hoe deal je met het puberbrein? Hoe kun je als ouder/begeleider met dat pubergedrag omgaan? Hoe kan ik hun gedrag zo bijsturen dat het voor iedereen in huis te doen blijft? Wat kan je zelf veranderen en wat kan je aan je kind proberen te veranderen?

Praktische informatie

'Het puberbrein, een inleiding' is op donderdag 2 mei en 'Hoe deal je met het puberbrein' op donderdag 16 mei. Beide lezingen zijn van 19.30 - 21.00 uur in de Bibliotheek Waalre in Het Huis van Waalre aan de Koningin Julianalaan 19. De entree voor bibliotheekleden bedraagt € 7,50 per lezing. Voor niet-bibliotheekleden bedraagt de entree € 9,00. Reserveren kan via de webshop van Bibliotheek Eindhoven.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.