Cultuurbijdrage voor kinderen

Geplaatst op dinsdag 16 april 2019

Er is ook dit jaar weer geld beschikbaar gesteld door gemeente Waalre om kinderen van 4 tot en met 17 jaar, waarvan de ouders een laag inkomen hebben, de mogelijkheid te bieden om mee te doen aan culturele activiteiten.

Gemeente Waalre vindt het belangrijk dat ieder kind de mogelijkheid krijgt om in hun vrije tijd plezier te halen uit muziek, dans, toneel, schilderen, musicallessen, et cetera. Helaas is dit niet voor alle kinderen vanzelfspekend. Voor ouders met een minimuminkomen is daarom geld beschikbaar gesteld. Zij kunnen contact opnemen met een tussenpersoon om te bekijken of er mogelijkheden zijn voor hun kinderen om lid te worden van een vereniging of om middelen (zoals een balletpakje) aan te schaffen.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden?

Ouders met een laag inkomen kunnen hun kind aanmelden via een CMD-consulent van de gemeente Waalre (Centrum voor Maatschappelijke Deelname), een docent van school of Stichting Leergeld Valkenswaard en omstreken. Lees meer over aanmelding op de pagina Cultuur- en sportbijdrage kinderen.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.