Met de bezem door Waalre

Geplaatst op dinsdag 9 april 2019

Op zaterdag 23 maart, tijdens de Nationale Opschoondag (een initiatief van stichting NederlandSchoon), zijn verenigingen uit Waalre op de been gegaan met maar één doel: flink de bezem erdoorheen! De Vogelvrienden, de Jeugdbrandweer en Loopgroep Waalre, ruimden samen zwerfafval op.

Verenigingen aan de slag

De verenigingen pakten het groots aan en waren met ruim 45 personen op de been om afval op te ruimen. Van 's ochtends vroeg tot 's middags vulden ze tientallen vuilniszakken met afval dat afkomstig was uit bermen, langs fietspaden en greppels. In groepjes zijn ze op weg gegaan. Na een dag 'geplogd' en 'geplandeld' te hebben (al joggend of wandelend zwerfafval opruimen), zijn de resultaten tevreden gezichten en een lekker vermoeid gevoel in de benen. De totale vangst? 'Bij elkaar raapten we ruim 2 kuub zwerfafval', vertelde een van de deelnemers. 'Vooral veel plastic, blikjes, bakblikken en talloze autospiegels'.

Aanhanger Schoon Waalre

De verenigingen konden tijdens hun opruimactie gebruikmaken van de Aanhanger Schoon Waalre. Dit is een aanhangwagen boordevol handige spullen om zwerfafval te rapen; knijpers, handschoenen, veiligheidshesjes, afvalzakken. De aanhanger is te leen voor iedereen in Waalre die een opruimactie organiseert. Samen met buren, vrienden, sportclub, school of collega's. Mooi meegenomen is het zeker, want iedereen die de Aanhanger Schoon Waalre gebruikt, maakt kans op een buurtbarbecue! Zo wordt werken aan een schone buurt óók een gezellig feestje! Wil je zelf de aanhanger lenen? Kijk voor meer informatie op de pagina Aanhanger Schoon Waalre.

Zwerfafval aanpakken in Waalre

De gemeente Waalre heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en wil op allerlei manieren bijdragen aan een duurzame samenleving en een beter milieu. Daarom heeft de gemeente een 'Plan van Aanpak Zwerfafval'. Het afvalrapen tijdens de Nationale Opschoondag en de Aanhanger Schoon Waalre zijn hier een onderdeel van.

Iedereen kan iets doen tegen zwerfafval. Een inkoppertje, maar gooi ten eerste je eigen rommel in de afvalbak. En raap af en toe wat op. Ook al is het niet van jou, je bewijst er het milieu een grote dienst mee!

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.