Heringerichte speelplek Alsemlaan geopend

Geplaatst op dinsdag 2 april 2019

Op vrijdag 29 maart vond de feestelijke opening plaats van de heringerichte speelplek aan de Alsemlaan. Wethouder Alexander van Holstein opende samen met de kinderen en buurtbewoners deze heringerichte plek.

In het kader van het speelruimtebeleid 2017-2025 investeert de gemeente Waalre de komende jaren fors in de kwaliteit van de openbare speelplekken. In september 2017 startten de eerste gesprekken met de buurt over de herinrichting van de speelplek aan de Alsemlaan. In het concept-uitvoeringsprogramma stond opgenomen dat deze plek zou worden omgevormd naar een 'ravotplek' (een natuurlijke speelplek zonder speeltoestellen).

Natuurlijke spelelementen

Kinderen en volwassenen uit de buurt gaven aan dat zij waarde hechten aan een speelplek met toestellen. In overleg met de buurt is daarom besloten om te komen tot een 'Speelplek met natuurlijke elementen'. In 2018 is met de buurt gekomen tot een ontwerp voor de speelplek.

Betrokken en actieve buurt

De speeltuin is in 2002 op initiatief van de buurt aangelegd. Al die jaren is de speeltuin, die intensief wordt gebruikt, goed onderhouden door de buurt. In de heringerichte speelplek zijn in februari diverse speeltoestellen (die aan het eind van de technische levensduur waren) verwijderd en vervangen voor enkele houten speeltoestellen. Tevens zijn natuurlijke spelelementen zoals zwerfkeien aangebracht. De buurt heeft recent zelf de 3 speeltoestellen die blijven staan schoongemaakt.

Afgelopen vrijdag onthulde de wethouder samen met de kinderen de nieuwe naam van de speelplek: 'De Zandhoek'.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.