Hennepkwekerijen en drugslabs: help ze uw wijk uit!

Geplaatst op vrijdag 22 maart 2019

Een drugspand in uw wijk, dat wil toch niemand? Politie en gemeente, maar ook de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie werken hard om georganiseerde criminaliteit aan te pakken. Maar we hebben uw hulp hier ook bij nodig! Binnenkort ontvangt u een flyer, met daarin informatie over de risico's, hoe u een lab of kwekerij herkent en wat u kunt doen om ons te helpen.

We komen ze overal tegen: in huurhuizen en koopwoningen, in loodsen of gewoon in het open veld, in openbare gebouwen of onder de grond. Zeg dus nooit: dat gebeurt in mijn buurt niet. De ervaring leert ons anders. De overheid werkt hard om onze leefomgeving veilig te houden, want achter dit soort drugspanden zit een wereld van criminaliteit. Mede dankzij oplettende burgers boeken we successen, maar uw hulp blijft belangrijk. Uiteindelijk bent u de ogen en oren in de wijk!

Hoe herkent u een drugspand?

Criminelen worden steeds creatiever om de aanwezigheid van drugspanden te versluieren, in de hoop dat ze niet opvallen in de wijk. Toch zijn er wel signalen die duiden op de mogelijke aanwezigheid van een drugspand. Hieronder leest u een top 5 van signalen die het meest in het oog springen:

  • Zoete, anijsachtige of chemische geur
  • Condens op de ramen
  • Constant zoemend of brommend geluid
  • Blauwe vaten of jerrycans om het pand
  • Regelmatig bestelwagens of kleine vrachtwagens bij het pand

Meld Misdaad Anoniem

Heeft u het vermoeden dat er in uw wijk iets niet klopt, maar durft u dat niet meteen zelf bij ons te melden? Ga dan niet zelf op pad, maar meldt dit veilig en anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Informatie

Heeft u na het lezen hiervan nog vragen, neem dan contact op met de ambtenaar Integrale Veiligheid van de gemeente Waalre, te bereiken via 040-2282500, of met de politie via www.politie.nl.   

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.