Verklein het risico op autodiefstallen en -inbraken

Geplaatst op dinsdag 12 maart 2019

In de gemeente Waalre hebben het afgelopen jaar aanzienlijk meer autodiefstallen en -inbraken plaatsgevonden. Door de politie wordt hier extra op ingezet. Tegelijkertijd kunt u zelf ook een aantal eenvoudige en soms wellicht vanzelfsprekende maatregelen treffen om het risico te verkleinen dat u slachtoffer wordt van inbraak in, of diefstal van uw auto.

Let op met contactloze of 'keyless' autosleutels

Steeds meer autodiefstallen vinden plaats bij voertuigen die starten met een contactloze of 'keyless' sleutel. Het signaal van een dergelijke sleutel is binnen een straal van 6 meter op te vangen en daarmee gevoelig voor hackers. Kijk of u het keyless signaal uit kunt schakelen of leg de sleutel in een metalen doosje. Dat is de enige manier waarop het signaal niet te hacken is van buitenaf. Wist u dat bij sommige verzekeraars autodiefstal alleen verzekerd is wanneer er sprake is van braak? Bij de zogenaamde 'keyless' inbraken zijn er vaak geen traditionele braaksporen.

Geen waardevolle spullen in auto

Andere kostbaarheden die veelvuldig worden gestolen zijn laptops, tablets en telefoons. In het algemeen geldt: laat geen kostbare spullen achter in uw auto en laat zien dat u niets waardevols verbergt. Is de kofferbak leeg: dek deze dan niet af en zet het dashboadkastje open.

Parkeer in het zicht

Tot slot: parkeer op een goed verlichte plaats en zet uw auto waar mogelijk in het zicht. Vindt u dat er in uw straat sprake is van slecht verlichte parkeerplaatsen of een te hoge of slecht onderhouden groenvoorziening, waardoor er onoverzichtelijke situaties ontstaan, dan kunt u een Melding openbare ruimte doen via de website, of u kunt ons bellen via 040-2282500. De gemeente beoordeelt de situatie en past deze waar nodig aan.

Meld misdaad

Ziet u iets verdachts? Meld dit dan direct bij de politie.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.