20 maart verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen

Geplaatst op dinsdag 12 maart 2019

Op 20 maart mag u 2 keer uw stem uitbrengen, namelijk voor de Provinciale Staten én voor het Waterschap. Als u meer informatie wilt over het stemmen en de verkiezingen, dan kunt u kijken op de pagina Verkiezingen. Stem ook. Er valt wat te kiezen!

Heeft u hulp nodig om te bepalen welke partij het beste bij u past? Gebruik dan de stemwijzer Provinciale Staten of de stemwijzer Waterschap de Dommel.

Zelf niet stemmen?

Als u niet zelf kunt gaan stemmen, bijvoorbeeld door werk, ziekte of vakantie, dan kunt u heel eenvoudig iemand anders uw stem uit laten brengen. Dat heet machtigen. U kunt iemand op verschillende manieren machtigen. U kunt hierover meer lezen op de pagina Volmachtsbewijs verkiezingen.

Waar kunt u stemmen?

Er zijn 7 stembureaus verdeeld over 4 locaties:

  • Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19
  • Ontmoetingscentrum Het Klooster, Hoogstraat 6
  • 't Hazzo, Trolliuslaan 7
  • Ontmoetingscentrum 'De Pracht', De Pracht 2

Gratis verkiezingskrant

Op alle stemlocaties kunt u nu al gratis een papieren Verkiezingskrant ophalen. In deze Verkiezingskrant staat in heldere taal onder andere uitgelegd waarom stemmen een goed idee is, wat de provincie doet en hoe u kunt bepalen op wie u stemt.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.