Gaan mijn buren verbouwen?

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019

Steeds meer inwoners en ondernemers kiezen ervoor om berichten van overheidsinstanties over ontwikkelingen in hun buurt of wijk digitaal te ontvangen. Daarbij gaat het om vergunningen, (bouw)plannen en regelgeving zoals de verbouwing van een huis of een terrasvergunning. Inmiddels hebben al meer dan 110.000 mensen een abonnement op de e-mailservice ‘Over uw buurt’ van Overheid.nl. Dit aantal neemt toe door het lanceren van de nieuwe ‘Over uw buurt’ app.

Over uw buurt

Via de gratis service 'Over uw buurt' ontvangen inwoners en ondernemers informatie over hun buurt via de mail. Nu kan dat ook via de nieuwe app voor smartphone of tablet. Op deze manier bieden overheidsorganisaties zoals gemeenten, provincies en waterschappen deze informatie eenvoudig, snel en gebundeld aan. Waardoor buurtbewoners niet meer afhankelijk zijn van bijvoorbeeld de bekendmakingen in de Schakel. De app is beschikbaar voor Apple (iOS), Android en Windows. Inschrijven voor de service kan via www.overuwbuurt.overheid.nl. Daar kunnen inwoners en ondernemers zelf instellen welk type berichten zij willen ontvangen en binnen welke straal om hun huis of bedrijf.  

Het stijgende aantal abonnees van 'Over uw buurt' past in een trend dat Nederlanders steeds meer zaken online kunnen regelen. Deze ontwikkeling is in de huidige samenleving niet meer weg te denken. Ook binnen de overheid vindt deze overgang naar online dienstverlening volop plaats. De gemeente Waalre blijft als extra service de komende tijd de bekendmakingen nog in de Schakel publiceren.

Meer nieuws

Nieuwsarchief

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.