Wethouder bezoekt dagbestedingsactiviteiten

Geplaatst op vrijdag 9 november 2018

Wethouder Lianne Smit-Volkers bezocht tijdens de week van de mantelzorg een aantal dagbestedingsactiviteiten zoals Neffe de Kerk in Waalre-dorp, de Prachtdag en Waalre in Beweging. De wethouder zette mantelzorgers, vrijwilligers en natuurlijk de mensen zelf in het zonnetje.

Maandag 5 november was de Prachtdag als eerste aan de beurt. Lianne bracht taart mee als lekkernij, gesponsord door bakker de Vocht uit Aalst en ging in gesprek met de mensen zelf. Op vrijdag 9 november bracht ze een bezoek aan Neffe de Kerk en was de taart gesponsord door de Bakkerij. Zondag 11 november was Waalre in Beweging aan de beurt in de Wolderse Wever die ook taart voor de deelnemers en mantelzorgers had verzorgd.

Even tijd voor mezelf

De wethouder hoorde tijdens haar bezoeken uit eerste hand hoe belangrijk deze initiatieven in de week zijn voor zowel de deelnemers als de mantelzorgers. "Even tijd voor mezelf zonder voor mijn partner te moeten zorgen", vertelde een partner van een deelnemer met dementie of "Gezellig even kletsen met de anderen in de groep en activiteiten doen zoals wandelen, de krant lezen en nagels lakken", aldus een deelnemer die het erg leuk vindt wekelijks naar de dagbesteding te gaan.

Mantelzorgwaarderingskaart

Ook kregen mantelzorgers afgelopen week de mantelzorgwaarderingskaart toegestuurd. In deze kaart zit een keuzemenu. Onverhoopt zijn twee lokale ondernemers niet opgenomen in dit keuzemenu. U kunt het keuzemenu ook inleveren bij:

Ken of ben jij een mantelzorger en ben je niet geregistreerd bij Goed voor Mekaar Waalre/ Steunpunt Mantelzorg? Meld je aan via info@goedvoormekaar.nl en ontvang ook de mantelzorgkaart.

Meer nieuws