Illegale geitenhouderij vraagt rechter om uitstel

Geplaatst op dinsdag 28 augustus 2018

De eigenaar van de illegale geitenhouderij in Waalre heeft een voorlopige voorziening aangevraagd om uitstel te krijgen tot 1 oktober voor het verplaatsen van de geiten. De gemeente Waalre heeft aangegeven vast te houden aan het eerdere handhavingsbesluit dat per 1 september 2018 deze illegale situatie beëindigd moet zijn.

De rechter heeft op 23 augustus de last onder dwangsom van 10.000 euro per week opgeschort tot de zitting op 11 september. De gemeente moet deze zitting afwachten. “Wij betreuren het dat deze zitting, ondanks inspanningen van onze kant, pas 11 september ingepland is door de rechtbank. De GGD heeft de gemeente nogmaals bevestigd dat zij de gezondheidsrisico’s van deze geitenhouderij voor de omgeving heel laag inschat. We kunnen niet anders dan de zitting en uitspraak van de rechter af te wachten”, aldus burgemeester Brenninkmeijer.

Meer nieuws