Beperk de kans op een natuurbrand

Geplaatst op donderdag 19 juli 2018

In onze gemeente en in de omliggende gemeenten kennen we mooie natuurgebieden. Zowel inwoners als bezoekers trekken graag de natuur in voor een wandeling of fietstocht. Juist in deze droge en warme periode is het risico op een grillige en onvoorspelbare natuurbrand enorm toegenomen. Een natuurbrand heeft het kenmerk zich snel te verspreiden.

Menselijk gedrag

Bijna alle natuurbranden ontstaan door menselijk gedrag. Een nonchalant weggegooide sigarettenpeuk of stuk glas kan al de oorzaak zijn van een brand die een enorm natuurgebied verwoest. Een brand vormt een bedreiging voor dieren in de natuur en er gaat veel mooie natuur verloren. Voor mensen is het grootste gevaar dat ze ingesloten raken en niet meer op tijd weg kunnen komen.

Preventie

Wat kun je doen om een natuurbrand te voorkomen? En wat als je toch geconfronteerd wordt met een (beginnende) brand tijdens je wandeling of tocht? De afbeelding 'Beperk de kans op een natuurbrand' die hieronder getoond wordt laat zien wat je beter wel en niet kunt doen. De informatie op de afbeelding kunt u ook downloaden als tekst (PDF, 91.4 kB).

De hierboven getoonde afbeelding is eveneens beschikbaar als pdf: Download Beperk de kans op een natuurbrand (PDF, 1.1 MB).

Meer nieuws