Voorlezen voor senioren met geheugenproblematiek

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018

Luisteren naar een kort verhaal en daar samen over in gesprek gaan. Dat is de opzet van de voorleesochtenden die de bibliotheek in Waalre speciaal voor senioren met lichte geheugenproblematiek of beginnende dementie in Het Huis van Waalre organiseert.

De bibliotheek in Waalre organiseert deze ochtenden in het kader van Dementievriendelijke gemeente, een intentieverklaring waarmee Waalre heeft toegezegd om een dementievriendelijke samenleving te creëren.

Het korte verhaal vormt de basis voor een gezamenlijk gesprek; over dit verhaal of het thema. Het gesprek kan ondersteund worden met bijvoorbeeld afbeeldingen of voorwerpen.

De eerste ochtend, vrijdag 29 juni, start met een korte uitleg. Hierbij zijn ook mantelzorgers van harte welkom. Het voorlezen en de gesprekken zijn alleen met de senioren met geheugenproblematiek of beginnende dementie. De deelnemers worden tijdens het gesprek uitgenodigd hun eigen ervaringen met elkaar te delen.

Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.
In Het Huis van Waalre is een Grand Café aanwezig. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Data:
29 juni, 13 juli, 27 juli van 10.00 - 11.00 uur.

Adres:
Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19.

Meer nieuws