Het Huis van Waalre viert de opening!

Geplaatst op dinsdag 8 mei 2018

Het Huis van Waalre wordt officieel geopend en dat vieren we met u op 8 en 9 juni. Op vrijdagmiddag 8 juni zal de Commissaris van de Koning, de heer W. van de Donk, de officiële opening verrichten voor genodigden. Daarnaast zijn er op deze dag en op zaterdag 9 juni volop feestelijke activiteiten voor jong en oud.

Programma 8 juni:

De gasten voor de officiële opening wonen vanaf 15.30 uur een programma bij, waarbij  onder andere om 17:00 uur de gedenksteen en tijdcapsule ingemetseld worden bij de ingang van Het Huis van Waalre, door de Commissaris van de Koning. Vervolgens is iedereen welkom rond 17:15 uur om de onthulling van het kunstwerk ‘de Wende’ in de achtertuin van Het Huis van Waalre bij te wonen. De Commissaris van de Koning, wethouder van Dijk en burgemeester Brenninkmeijer onthullen het kunstwerk.

Daarna proosten we samen op de officiële opening van Het Huis van Waalre en is er gelegenheid om te borrelen. Om precies 18:00 uur start de allereerste editie van de Wij Waalre DorpsQuiz. De teams halen het quizboek op bij Het Huis van Waalre en moeten het uiterlijk 23:59 uur weer inleveren. Het boek staat vol met vragen en opdrachten, onder andere over Aalst en Waalre, waar jong en oud aan deel kunnen nemen. De vragen en opdrachten hoeven niet per sé in Het Huis van Waalre gemaakt te worden, dit mag ook op een andere locatie: de kantine van je sportclub, thuis aan de keukentafel of waar je maar wilt.

Aanmelden voor de Wij Waalre DorpsQuiz is nog steeds mogelijk. Maak samen met je vrienden, collega’s, klasgenoten, buurtgenoten etc. een team aan en meld je aan via www.wijwaalredorpsquiz.nl.

Programma 9 juni:

Op hele zaterdag staat vol met activiteiten voor jong: Wij van de Toekomst, en oud: Wij van Vruuger die ‘In de Wij’ plaatsvinden. Wij van Vruuger een is een speciale activiteit voor de hulpbehoevende ouderen in onze gemeente waarin zij met muziek en zang weer even terug gaan naar hoe het vroeger was. In de 'Wij' van Het Huis van Waalre zijn leuke en gratis workshops voor kinderen en de jeugd, maar  oud mag natuurlijk ook mee doen. 

De hele dag kunt u ‘In de Wij’ in festivalsfeer genieten van muziek, optredens en lekkere hapjes en drankjes. Veel van de activiteiten worden verzorgd door de verenigingen en andere partners, zoals de Bieb, die Het Huis van Waalre gebruiken. Ook zij hebben een leuk programma voor u bedacht.Om 19.30 uur is de prijsuitreiking van de Wij Waalre DorpsQuiz, waarna  een spetterende feestavond begint waar iedereen welkom is.

Komt u ook?

Meer nieuws