Informatiebijeenkomst 'De Groene Zone'

Geplaatst op maandag 7 mei 2018

Op 24 mei organiseert de gemeente Waalre een informatiebijeenkomst over het zonnepanelenproject De Groene Zone. De bijeenkomst vindt plaats in Het Huis van Waalre, Dommel A en B aan de Koningin Julianlaan 19 en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

Met dit project kunnen huiseigenaren in Waalre goedkoop en gemakkelijk zonnepanelen aanschaffen. Inwoners krijgen een aanbod voor een aantal zonnepanelen en een bijbehorende lening. In maximaal 15 jaar lossen ze maandelijks af, tegen een rente van 1,35%. Huiseigenaren die meedoen aan het project worden volledig ontzorgd. Technische kennis en inzet van eigen geld bij de start is niet nodig.

De bijeenkomst is opgebouwd uit 3 onderdelen; na de opening door wethouder Paul van Liempd worden de algemene uitgangspunten en voorwaarden van het project toegelicht. Vervolgens wordt er door de leverancier ingegaan op de techniek en het offertetraject. Als laatste bespreken we de financiële kant van het project. Na de toelichtingen is er uiteraard gelegenheid om vragen te stellen. De avond duurt tot 21.00 uur.

Momenteel hebben al 160 huiseigenaars in onze gemeente zich al aangemeld. Wordt u de volgende?

Verhinderd?

Als u op 24 mei niet aanwezig kunt zijn bij de informatiebijeenkomst in Waalre, kunt u altijd aansluiten bij een van de bijeenkomsten in de andere deelnemende gemeenten. De volledige planning is te vinden op www.degroenezone.nl.

Meer informatie

De Groene Zone is het samenwerkingsverband tussen de gemeenten Asten, Best, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Laarbeek, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard en Waalre en de serviceprovider Tautus. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor de voorfinanciering van de panelenaanschaf en de randapparatuur voor inwoners die instappen in het project. De provider zorgt voor het leggen en aansluiten van de panelen, het onderhoud en service bij defecten. Meer informatie over het project kunt u vinden op de website, www.degroenezone.nl.

Meer nieuws