Jeugdraad Waalre kiest voor buitenspeeltuin met klimparcours

Geplaatst op vrijdag 13 april 2018

De meeste stemmen van de Jeugdraad Waalre gingen woensdagavond 11 april naar het gecombineerde idee buitenspeelplek met klimparcours van de basisschool De Meent en de Christoffelschool. Onder leiding van burgemeester Brenninkmeijer vergaderden de leden van de Jeugdraad in de raadzaal van het Huis van Waalre over het beste inrichtingsidee voor het Huis van Waalre.

Presentaties

De publieke belangstelling was groot. Stoelen moesten worden bijgezet en een aantal kinderen nestelde zich in de vensterbanken. Om de beurt hielden de jeugdraadleden een presentatie over het idee dat ze op school hadden bedacht. Het waren originele ideeën variërend van een game room, klimtoestel, boomhut, klimparcours tot mini-bioscoop. Ook aan de uitvoering en de financiering hadden de meeste kinderen gedacht. Maar dat een speeltoestel voor meerdere jaren gecertificeerd moest worden, was voor velen nieuw. De kinderen luisterden goed naar elkaar. Hun eerlijke en directe opmerkingen zorgden voor een open en gemoedelijke sfeer.

Gecombineerd idee

Dat samenwerken tot iets moois kan leiden, ervaarden de leden van de Jeugdraad en in het bijzonder de leerlingen van de basisschool De Meent en de Christoffelschool. Zij gaven over en weer wat toe en vonden elkaar in het gecombineerde idee van een buitenspeelplek met klimparcours in de achtertuin van het Huis van Waalre. Dit idee wordt daadwerkelijk gerealiseerd. Bij de realisatie worden alle leden van de Jeugdraad betrokken.

Bij opening Huis van Waalre

De burgemeester nodigde tenslotte de dertien leden van de Jeugdraad uit om aanwezig te zijn bij de officiële opening van het Huis van Waalre op 8 juni.

Geluidsfragment vergadering Jeugdraad op 11 april 2018

Film Jeugdraad vergadert over Huis van Waalre

Meer nieuws