Vervanging Gas- en waterleiding

Geplaatst op maandag 26 maart 2018

Vanaf 3 april starten Brabant Water N.V. en Enexis Netbeheer B.V. met het vervangen van water- en gasleidingen in delen van Waalre.

Aanpak

Om een goede en veilige gas- en watervoorziening te kunnen waarborgen, voeren deze bedrijven regelmatig (onderhouds)werkzaamheden uit. Vanaf week 14 in 2018 start de firma Hurkmans in opdracht van Brabant Water en Enexis Netbeheer met het vervangen van leidingen (circa 4 km) in de gemeente Waalre. De betrokken straten zijn:

 • Ansbalduslaan
 • Bertelindislaan
 • Hubertus van der Clusenstraat
 • Eekhoornlaan
 • Hertenlaan
 • Marterlaan
 • Daslaan
 • Hermelijnlaan
 • Reelaan
 • Henricus de Waderloolaan
 • Dirk van Hornelaan
 • Jan van Rotselaerlaan
 • Hendrik van Cuycklaan

Wat betekent dit voor u

Tijdens de werkzaamheden van Brabant Water en Enexis heeft u misschien even geen water of gas. Deze mogelijke onderbrekingen vinden plaats op werkdagen tussen 07.30 en 17.00 uur. De aannemer zorgt er voor dat u zo min mogelijk merkt van deze werkzaamheden. Toch moeten zij u af en toe storen, dit is helaas onvermijdelijk. In sommige gevallen moeten zij ook bij u in huis of in de voortuin aan de leiding werken. Daarvoor maken zij op tijd een afspraak.

Mogelijk overlast op straat

U kunt werkverkeer of graafmachines in uw straat aantreffen, mogelijk gepaard gaande met (geluid)overlast. Het kan voorkomen dat uw oprit tijdelijk niet toegankelijk is, omdat trottoir of straat is opengebroken. Misschien moet u uw auto ook tijdelijk ergens anders parkeren. Verder kan het zo zijn dat u uw afvalcontainer op een andere plaats moet aanbieden, omdat de vuilniswagen niet in uw straat kan komen. Getracht wordt om de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

Communicatie over de planning

Starten de werkzaamheden in uw straat? Dan ontvangt u tijdig vooraf een brief of kaart van de aannemer met meer specifieke informatie

Veel gestelde vragen

Kijk voor het antwoord op veel gestelde vragen op www.brabantwater.nl of op www.enexis.nl. Actuele informatie over de voortgang en planning van de werkzaamheden van Brabant Water vindt u op de website: www.waterstoring.nl/brabantwater.

Uitvoerder

Hurkmans en Zn B.V., de uitvoerder van Brabant Water en Enexis is:

 • Contactpersoon: de heer D. Peterse, bereikbaar via telefoonnummer 06-51149204
 • Of via e-mailadres: dpeterse@hurkmansbv.nl

Er zijn inloopspreekuren voor het stellen van vragen:

 • Vrijdag 6 april, 13 april  en 20 april van 10.30 tot 11.30 uur
 • In de keet van Hurkmans op de hoek Eekhoornlaan en Hermelijnlaan.

Meer nieuws