IVN Vlindertuin Waalre is na NLdoet weer voorjaarsklaar

Geplaatst op maandag 12 maart 2018

Tijdens NLdoet hebben bestuurders en medewerkers van de gemeente Waalre samen met de vaste vrijwilligers van IVN Vlindertuin Waalre op zaterdag 10 maart veel voorjaarsklussen in de Vlindertuin aangepakt. Hierdoor is dit stukje Waalre echt mooier geworden!

Een vruchtbare middag

Ruim 20 vrijwilligers zijn een middag nuttig én gezellig aan de slag geweest. De composthoop omzetten, snoeien en het snoeihout verwerken op de takkenril hebben de conditie soms op de proef gesteld. Lichter werk, zoals de banken oliën, informatiebordjes poetsen en het bijenhotel opknappen, was evengoed nodig en kostte soms meer tijd dan verwacht. Zo heeft iedereen op eigen wijze een bijdrage geleverd aan het slagen van de klusmiddag. De natuur presenteerde een extraatje in de vorm van baltsende buizerds in de lucht boven de tuin. Voor rondfladderende vlinders was het helaas niet zonnig genoeg.

15 jaar

Omdat de Vlindertuin 15 jaar bestaat, was gezorgd voor iets lekkers bij de koffie en een borrel met hapjes achteraf. Ook heel belangrijk, want al pratend leer je elkaar beter kennen! Voor een organisatie als het IVN is het heel plezierig om zo kennis te kunnen maken met onze burgemeester, vertegenwoordigers van vier politieke partijen en verschillende mensen uit het gemeentehuis.

Komt u ook?

Door het jaar heen zijn alle Waalrenaren welkom in de Vlindertuin. De tuin ligt in het bos nabij de Blokvenlaan in Waalre-dorp (tegenover huisnummer 43 het bospad volgen). De poort van de Vlindertuin is altijd open. In het vlinderseizoen, tussen 1 april en 1 oktober, zijn er regelmatig activiteiten die gratis toegankelijk zijn. Vanwege het jubileum zijn er dit jaar verschillende speciale activiteiten. Kijk voor meer informatie op de website van de IVN.

Meer nieuws