Gemeente Waalre doet mee aan de groene zone

Geplaatst op maandag 12 maart 2018

Op 2 maart is het project De Groene Zone van start gegaan. Waalre is een van de 12 gemeenten die meedoen met dit project, waarmee inwoners snel en gemakkelijk zonnepanelen kunnen laten plaatsen zonder eigen investering. In Waalre kunnen 247 huishoudens meedoen en worden voorzien van duurzame zonne-energie.

Ook de gemeenten Asten, Best, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Laarbeek, Someren, Son en Breugel en Valkenswaard doen mee met het Regionaal Zonnepanelenproject. Het project heeft als doel om binnen twee jaar 7000 huishouden te voorzien van zonnepanelen.

Hoe het werkt

De deelnemende gemeenten kopen gezamenlijk zonnepanelen in. De gemeenten schieten de bedragen voor levering, plaatsing en onderhoud voor. Dit betekent dat u geen aanbetaling hoeft te doen voor de zonnepanelen. In maximaal 15 jaar, tegen 1,35% rente, lost u de lening maandelijks bij de gemeente af. De levensduur van de zonnepanelen is minstens 25 jaar en na plaatsing wekt u meteen zonne-energie op. U merkt dus direct financieel voordeel hiervan.

Aanmelden

Aanmelden kan op www.degroenezone.nl. Let op: in Waalre kunnen 247 inwoners deelnemen aan dit Regionaal Zonnepanelenproject. Het is een kwestie van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’.

Meer nieuws