Geld beschikbaar voor cultuur voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen

Geplaatst op maandag 12 maart 2018

Vanaf 2018 is opnieuw geld beschikbaar voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar die iets willen doen met muziek, dans, toneel, schilderen, musicallessen, et cetera in hun vrije tijd. Ouders met een minimuminkomen kunnen contact opnemen met een tussenpersoon om te bekijken of er mogelijkheden zijn voor hun kinderen om lid te worden van de muziekschool, een dansschool, toneelvereniging, schilderclub et cetera.

Hoe aanmelden?

Ouders met een laag inkomen kunnen hun kinderen aanmelden via een aantal tussenpersonen: het gemeentelijke Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD), Stichting Leergeld Valkenswaard e.o, contactpersonen op de basisscholen. Meer informatie over de contactpersonen vindt u op de pagina Cultuur- en sportbijdrage kinderen.

Nieuw contract Jeugdcultuurfonds Brabant

In 2018 is opnieuw het contract verlengd met het Jeugdcultuurfonds Brabant voor 3 jaar. Kinderen van 4 tot en met 17 jaar van ouders met een minimuminkomen kunnen een bijdrage aanvragen via een tussenpersoon.

Meer nieuws