Gemeenteraadsverkiezing 21 maart

Geplaatst op dinsdag 6 maart 2018

Op woensdag 21 maart 2018 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad. In de gemeente Waalre staat het u vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen. Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stemlokaal te stemmen dan kan dat.

Als u gaat stemmen moet u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs overleggen. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn. Als u zich niet kunt legitimeren mag u niet stemmen. U brengt uw stem uit op een stembiljet.

Stemmen met stempas én identiteitsbewijs

Om overal in Waalre te kunnen stemmen heeft u een stempas ontvangen. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen. Mocht u uw stempas kwijtraken dan kunt u, uiterlijk dinsdag 20 maart 2018 tot 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen bij de afdeling Burgerzaken. Mocht u alsnog uw “oude” stempas terugvinden dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas.

Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). U bent verplicht dit te tonen aan de voorzitter van het stembureau. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

Waar kunt u stemmen?

Let op: er zijn locaties gewijzigd! Omdat u met een stempas overal binnen de gemeente mag stemmen vindt u hieronder een overzicht van de locaties waar een stembureau is gevestigd:

  • Stemlocatie 1: Het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19
  • Stemlocatie 2: Sporthal Hoeveland, Mr. Slootsweg 3
  • Stemlocatie 3/4: Ontmoetingscentrum Het Klooster, Hoogstraat 6 (2 stembureaus) (i.p.v. woonzorgcentrum “De Hoevenakkers”)
  • Stemlocatie 5/6: Zalencentrum ’t Hazzo, Trolliuslaan 7 (2 stembureaus) (i.p.v. woonzorgcentrum “t Laar” Malvalaan)
  • Stemlocatie 7: Serviceflat Eeckenrhode, Irenelaan 9
  • Stemlocatie 8: Openbare basisschool Ekenrooi, Maximiliaanlaan 1
  • Stemlocatie 9: Ontmoetingscentrum “De Pracht”, De Pracht 2

Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mindervaliden. De stemlokalen zijn geopend van ’s ochtends 07.30 uur tot ’s avonds 21.00 uur.

Stemmen bij volmacht / iemand anders gaat voor u stemmen.

Als u op de dag van de stemming niet in de gelegenheid bent om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u iemand anders een volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Op de achterzijde van uw stempas kunt u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. De gemachtigde kan iedereen zijn die in Waalre woont en ook een stempas heeft ontvangen. Van belang is wel dat de gemachtigde niet meer dan twee machtigingen heeft aangenomen en de volmacht stem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt. Het geven van de machtiging kan tot en met de dag van de stemming zelf. De kiezer die voor u gaat stemmen moet ook een kopie van een geldig identiteitsbewijs van u aan de voorzitter laten zien. Voor deze verkiezing geldt dat het identiteitsdocument maximaal 5 jaar verlopen mag zijn.

Informatie

In het Huis van Waalre bij de afdeling Burgerzaken, kunt u alle informatie verkrijgen met betrekking tot de verkiezing. Het bezoekadres is: Koningin Julianalaan 19, 5582 JV Waalre. De afdeling Burgerzaken is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur. Op donderdag is Burgerzaken geopend van 08.30 uur tot 19.30 uur. We zijn telefonisch bereikbaar onder nummer 040-2282500. Het e-mailadres van de afdeling Burgerzaken is burgerzaken@waalre.nl.

Website verkiezingen

Meer informatie over de verkiezingen vindt u op de pagina Verkiezingen of op de website www.verkiezingen2018.nl. Daarnaast kunt u op waalre.nl ook andere zaken regelen met de gemeente. Zo kunt u bijvoorbeeld een product digitaal aanvragen of een afspraak maken.

Meer nieuws