De Meedoenbijdrage in 2018

Geplaatst op maandag 29 januari 2018

De Meedoenbijdrage is er om mee te kunnen doen aan activiteiten in het algemeen. Bijvoorbeeld voor een lidmaatschap van een (sport) vereniging of een bezoek aan een pretpark. En om de ouderbijdrage, schoolspullen of een computer te betalen. De bijdrage is bedoeld voor inwoners met een inkomen tot 115% van de bijstandsnorm. De Meedoenbijdrage is er voor elk gezinslid. De bijdrage wordt jaarlijks verstrekt.

In 2018 gaat de gemeente de Meedoenbijdrage weer zoveel als mogelijk automatisch verstrekken.

Wanneer wordt de bijdrage automatisch verstrekt?

Als u de Meedoenbijdrage in 2017 heeft ontvangen en u ontvangt ook op 1 januari 2018 een uitkering van de gemeente Waalre, wordt de Meedoenbijdrage over 2018 automatisch verstrekt.  Dit betekent dat u voor 1 april 2018 een bericht (beschikking) van de gemeente ontvangt. De bijdrage wordt dan voor 1 mei 2018 op uw bankrekening bijgeschreven. U hoeft zelf niets te doen en u hoeft de bijdrage niet aan te vragen.

Inkomstenverklaring

Als u in 2017 een Meedoenbijdrage heeft ontvangen, maar u ontvangt geen uitkering van de gemeente Waalre dan krijgt u eind februari 2018 een brief van de gemeente Waalre met een inkomstenverklaring. Als u deze inkomstenverklaring voor 22 maart 2018 ingevuld en ondertekend terugstuurt en u heeft geen vermogen en een inkomen van maximaal 115% van het minimum, wordt de Meedoenbijdrage aan u verstrekt. U ontvangt hierover in april 2018 een beschikking. Als u recht heeft op de bijdrage wordt deze voor 1 mei 2018 op uw bankrekening bijgeschreven. Ook nu is het niet nodig om de bijdrage aan te vragen. Wel moet u de inkomstenverklaring terugsturen!

Wanneer wordt de bijdrage niet automatisch verstrekt?

In alle andere situaties dan hierboven kunt u de Meedoenbijdrage 2018 aanvragen bij het Centrum voor Maatschappelijk Deelname (CMD) van de gemeente Waalre. Dit kan gedurende het gehele jaar. Het CMD is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 040-22 82 500. Van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur en op vrijdag tussen 8.30- 12.30 uur staan onze medewerkers u graag te woord. U kunt ook een e-mail sturen naar cmd@waalre.nl.

Meer nieuws