Inloopbijeenkomst plan Heistraat Zuid Fase 1

Geplaatst op donderdag 11 januari 2018

Op 16 januari 2018 wordt in het Huis van Waalre, Koningin Julianalaan 19 in Waalre, een inloopbijeenkomst georganiseerd over het stedenbouwkundig plan en Beeldkwaliteitsplan ‘Heistraat Zuid fase 1’. Dit plan is de volgende fase in ontwikkeling van Waalre-noord en is gelegen tussen Heistraat en Fazantlaan in Waalre. U bent van harte welkom tussen 17.00 en 18.30 uur om het Stedenbouwkundig Plan en Beeldkwaliteitsplan te bekijken en vragen te stellen.

Woningen

In het plan ‘De Boslaantjes’ komen circa 65 gevarieerde woningen die aansluiten bij de bestaande bebouwing en de dorpse sfeer van de wijk Hoogh Waalre. Er worden kleinere en grote woningen gebouwd: rijwoningen, boerderijwoningen, vrijstaande woningen, tweekappers en patiowoningen. De woningen zijn evenwichtig verdeeld over de prijsklassen goedkoop, middelduur en duur.

Openbare ruimte

De openbare ruimte in het plan voor Heistraat Zuid fase 1 sluit ook aan bij de hoogwaardige buitenruimte van de woonwijk Hoogh Waalre. Het kenmerkt zich door een sterk bosrijk karakter, waarbij zoveel mogelijk de bestaande beplanting gehandhaafd wordt. Het dorpse lint aan de Heistraat wordt doorgezet. In het plan wordt het parkeren zoveel mogelijk in parkeerhoven opgelost en op eigen terrein. Er is ruimte voor opvang van water in een wadi en er wordt een speelplek gecreëerd.

Planning

Het Beeldkwaliteitsplan, inclusief stedenbouwkundig plan, voor Heistraat Zuid fase 1 ligt ter inzage van 16 januari tot en met 30 januari 2018. In deze periode kunt u als u dat wilt een reactie op het plan indienen bij het college van B&W van Waalre, via gemeente@waalre.nl. Het bestemmingsplan voor Heistraat Zuid fase 1 is naar verwachting eind dit jaar klaar, waarna de verkoop van de woningen in het 1e kwartaal van 2019 kan starten.

Meer nieuws