Loterij en duurzame verwerking van kerstbomen

Geplaatst op donderdag 4 januari 2018

Op zaterdag 13 januari 2018 kunnen inwoners van Waalre hun kerstboom tussen 11.00 en 15.00 uur op drie plaatsen in de gemeente inleveren. In het kerkdorp Waalre kan dat op de parkeerplaats aan de Meester Slootsweg. In het kerkdorp Aalst bij de inzamelpunten De Pracht en winkelcentrum De Voldijn.

Net als voorgaande jaren worden de kerstbomen ingezameld door vrijwilligers van het Wereld Natuur Fonds, afdeling Waalre. Aan de inzameling is ook dit jaar weer een loterij verbonden. Voor iedere ingeleverde boom ontvangt u  een lotje. De gemeente stelt o.a. een aantal, voor kinderen bedoelde, pluche Wereld Natuur Fonds knuffels en VVV bonnen beschikbaar.

De winnende lotnummers worden in week 5 in De Schakel bekendgemaakt.

Achtergrondinformatie

De gemeente Waalre onderstreept het belang van de reductie van fossiele CO2 uitstoot en daarmee het belang van duurzame energie. De kerstbomen worden gebruikt om duurzame ‘groene’ elektriciteit op te wekken.

Meer nieuws