Herinrichting De markt Waalre

Geplaatst op woensdag 29 november 2017

18 september jl. zijn wij gestart met de herinrichting van de Markt in Waalre.

Plattegrond met de verschillende fases van de werkzaamhedenHet bestaande vuil waterriool wordt vervangen voor een gescheiden stelsel. Hierdoor wordt het vuilwater en regenwater apart afgevoerd.  De rijbaan wordt voorzien van nieuwe gebakken klinkers en voor de voetpaden wordt de vrijgekomen bestrating hergebruikt. Rondom de bestaande bomen wordt met een speciale zuigtechniek de grond weggezogen om zo schade aan de wortels te voorkomen. De plantvakken worden daarna aangevuld met voedingsrijke bomengrond.

Fase 1 Dreefstraat – Oude Torenstraat

In de oude Torenstraat richting begraafplaats, is een archeologisch onderzoek uitgevoerd hier zijn geen archeologische resten gevonden.
Werkzaamheden zijn afgerond. De nieuwe uitstraling van de Markt is al zichtbaar. 

Fase 2 Hoogstraat –kruising Dreefstraat

Rioolwerkzaamheden zijn hier afgerond. De bestrating in de rijbaan is ook aangebracht. Momenteel zijn we bezig met de bestrating van de voetpaden. Er is helaas stagnatie opgelopen in de planning door een kruisende waterleiding, welke door Brabant Water eerst aangepast moest worden. De bestratingswerkzaamheden in fase 3 starten als gevolg van aanpassingswerkzaamheden later.

Herinrichtingswerkzaamheden bij De MarktFase 3  Hoogstraat – richting Molenstraat

We zijn gestart met aanbrengen van de fundering voor de rijbaan, waarna de bestratingswerkzaamheden zullen starten. Naar verwachting zijn hier de bestratingswerkzaamheden eind november gereed. Na afronding van fase 3 zijn de Dreefstraat en Hoogstraat weer bereikbaar via de Markt.

Fase 4 Kruising – Hoogstraat Molenstraat

21 november jl. zijn we gestart met het opbreken van de bestaande verharding. Aansluitend volgen de rioolwerkzaamheden. Door deze werkzaamheden zijn de Hoogstraat en Molenstraat circa 3 weken afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer vanaf de Molenstraat wordt omgeleid via Werenfriedstraat. De Markt is via de Willibroduslaan bereikbaar. Nood- en hulpdiensten zijn geïnformeerd over de
bereikbaarheid tijdens deze werkzaamheden. Bij aanvang van fase 5 is doorgaand verkeer via de Markt, richting Molenstraat, weer mogelijk.Herinrichtingswerkzaamheden bij de kerk

Meer nieuws