Gemeente Waalre tekent huurovereenkomst opslagruimte voor Voedselbank

Geplaatst op woensdag 29 november 2017

Op 22 november 2017 ondertekenden burgemeester Jan Brenninkmeijer en bestuursleden van de Voedselbank Aalst-Waalre Jan de Zeeuw en Victor Jurgens de huurovereenkomst voor de nieuwe opslagruimte van de Voedselbank aan de Dreefstraat 48A.

De Voedselbank heeft momenteel haar opslag van voedsel en producten in de vrijstaande garage bij de woning aan De Bleeck 1. Deze ruimte werd door de gemeente tijdelijk, tot aan de op een later tijdstip voorziene verkoop van het gehele perceel, in gebruik gegeven aan de Voedselbank. Op 12 oktober 2016 is de woning aan de Bleeck 1 afgebrand. De gemeente heeft de grond recent in de verkoop gezet en de Voedselbank is daarom op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. De gemeente heeft de Voedselbank hierin ondersteund als ook gekeken naar het eigen maatschappelijk vastgoed. Het enige alternatief binnen het gemeentelijk vastgoed zijn drie ruimten in de voormalige kleedaccommodatie van de honkbalvereniging op het sportpark in Waalre-dorp.

Het college heeft eerder in haar vergadering d.d. 29 augustus 2017 besloten de ruimten beschikbaar te stelen aan de Voedselbank voor een periode van vijf jaar. De Voedselbank is enthousiast over dit alternatief en is de afgelopen maanden aan de gang gegaan met de voorbereidingen voor de verhuizing en verbouwing. De benodigde omgevingsvergunningen zijn inmiddels verleend. Daarom ondertekenden de gemeente en De Voedselbank op woensdag 22 november jl. de huurovereenkomst voor de duur van vijf jaar.

’’Wij zijn heel gelukkig! Deze locatie is voor ons ideaal’’ aldus Jan de Zeeuw tijdens de ondertekening van de huurovereenkomst.

Deze duurzame oplossing beidt partijen de gewenste zekerheid. De Voedselbank laat een deel van de gevel van de kleedlokalen verbouwen. Naar verwachting is het pand daardoor eind van dit jaar gereed voor de opslag. Medio januari 2018 verhuist de opslaglocatie dan naar het sportpark. De uitgifte van voedsel door de Voedselbank blijft onveranderd in De Agnus Dei kerk aan de Koningin Julianalaan 12 in Waalre.

Burgemeester Jan Brenninkmeijer en bestuursleden van de Voedselbank Aalst-Waalre Jan de Zeeuw en Victor Jurgens tekenen de huurovereenkomst voor de nieuwe opslagruimte van de Voedselbank

Burgemeester Jan Brenninkmeijer en bestuursleden van de Voedselbank Aalst-Waalre Jan de Zeeuw en Victor Jurgens tekenen de huurovereenkomst voor de nieuwe opslagruimte van de Voedselbank

Meer nieuws