Dansen, muziek of theater voor kinderen tot 18 jaar!

Geplaatst op woensdag 13 september 2017

Willen uw kinderen danslessen, muzieklessen, theaterlessen volgen of deelnemen aan andere culturele activiteiten en kan dat niet om financiële redenen? U kunt hiervoor hulp inschakelen. Neem contact op met het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) van de gemeente! Wij kunnen u verder helpen.

Hoe financiële ondersteuning aanvragen?

Indien u in aanmerking wilt komen voor financiële ondersteuning voor culturele activiteiten voor kinderen van 4 tot 18 jaar, dan kunt u:

1. Bellen naar 040-2282500 en vragen naar het Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) óf
2. Via www.leergeld.nl/valkenswaard/  een aanvraag indienen via de knop “Doe een aanvraag”.
3. Via de contactpersoon op alle basisscholen hulp vragen.

Aanvraag via het CMD

Als u belt naar het CMD dan stellen wij u een aantal vragen, onder andere: om welke activiteit gaat het, via welke club of instelling, hoe lang duurt de activiteit en waar is deze, en wat is het inkomen. Op basis daarvan maken we een beoordeling of u in aanmerking komt voor financiële ondersteuning.

Aanvraag via website Stichting Leergeld Valkenswaard

Via de website van Leergeld Valkenswaard kunt u bij www.leergeld.nl/valkenswaard/doe-een-aanvraag/ rechtstreeks een aanvraag indienen. Stichting Leergeld neemt vervolgens contact met u op om te beoordelen of u in aanmerking komt voor deze regeling.

Aanvraag via basisscholen

Op alle basisscholen in Waalre is een vast contactpersoon beschikbaar die u verder kan helpen met het aanvragen van een vergoeding via het Jeugdcultuurfonds Brabant. 

 

Meer nieuws