Blikvangers langs het fietspad ‘Oude spoorbaantracé’

Geplaatst op woensdag 26 juli 2017

De gemeente Waalre heeft onlangs twee blikvangers geplaatst langs het fietspad ‘Oude Spoorbaantracé’. Het plaatsen van de blikvangers draagt bij aan het verminderen van zwerfafval langs het fietspad.

In de eerste helft van dit jaar zijn al meer dan 115.000 ritjes over dit fietspad gemaakt. Het fietspad is dus inmiddels een route waar veel mensen gebruik van maken. En een schone route fietst nu eenmaal fijner, zeker door de bosrijke omgeving. Daar past geen zwerfafval.

Om zwerfafval te voorkomen zijn er twee blikvangers op strategische plaatsen langs het fietspad geplaatst. Zo hoeven de fietsers lege blikjes, flesjes en dergelijke niet lang bij zich te houden. De blikvangers zijn ook goed bereikbaar voor de afvalfiets, zodat ze gemakkelijk geleegd kunnen worden. Ze worden inmiddels al goed gebruikt en maken al echt onderdeel uit van de route.

Gebruikt u deze route? Help dan mee om deze schoon te houden en gebruik de blikvangers!

Meer nieuws