Beperk de kans op een natuurbrand

Geplaatst op dinsdag 6 juni 2017

In onze gemeente en in de omliggende gemeenten kennen we mooie natuurgebieden. Zowel inwoners als bezoekers trekken graag de natuur in voor een wandeling of fietstocht. Vooral in de droge en warme periodes neemt de kans op een grillige en onvoorspelbare natuurbrand toe. Een natuurbrand heeft het kenmerk zich snel te verspreiden.

Bijna alle natuurbranden ontstaan door menselijk gedrag. Een nonchalant weggegooide sigarettenpeuk of stuk glas kan al de oorzaak zijn van een brand die een enorm natuurgebied verwoest. Er gaat veel mooie natuur verloren en brand vormt een bedreiging voor dieren in de natuur. Voor mensen is het grootste gevaar dat ze ingesloten raken en niet meer op tijd weg kunnen komen.

Wat kun je doen om een natuurbrand te voorkomen? En wat als je toch geconfronteerd wordt met een (beginnende) brand tijdens je wandeling of tocht? De afbeelding die hieronder getoond wordt laat zien wat je beter wel en niet kunt doen.

De hierboven getoonde afbeelding is eveneens beschikbaar als pdf: Download Brandweer natuurbranden waarschuwingsflyer (PDF, 1.1 MB)

Meer nieuws