‘The Lodge’ eerste nul-op-de-meter wijk in Waalre

Geplaatst op dinsdag 18 april 2017

Op 6 april jl. sloten de gemeente Waalre en Dura Vermeer een overeenkomst voor de ontwikkeling van 35 woningen in de woonwijk Waalre Noord. Alle woningen worden zeer energiezuinige woningen, volgens het ‘0-op-de-meter- concept’. De woningen zijn zo ontworpen dat de energieopwekking even groot kan zijn als het energiegebruik. Hiermee is het project, dat de naam ‘The Lodge’ kreeg, het eerste ‘0-op-de-meter’ woningbouwproject van de gemeente Waalre. Het plan vormt aan de zijde van waterplas De Meeris de afronding van Waalre Noord.

Dura Vermeer ontwikkelt 35 woningen in Heistraat Noord Fase 2: 4 goedkope koopwoningen, 13 middeldure koopwoningen aan waterplas De Meeris en 6 duurdere koopwoningen. De prijzen variëren van € 200.000,-- tot ruim €600.000,--. Hiernaast realiseert de ontwikkelaar 12 sociale huurwoningen in Heistraat Noord Fase 2.

Klimaat Garant

Ook de huurwoningen worden nul-op-de-meter woningen. Alle woningen worden gebouwd volgens het bewezen systeem van Klimaat Garant. Dit systeem gaat verder dan het energie-neutraal concept. Het uitgangspunt is dat door middel van onder andere extra goede isolatie, een warmtepomp en zonnepanelen net zoveel energie opgewekt wordt, als een gemiddeld huishouden verbruikt. Dat is inclusief het gebruik van huishoudelijke apparaten, TV, computers, etc.

Ontwerp

De ontwerpen van de woningen in het plan ‘The Lodge’ sluiten aan bij de woningen die al gebouwd zijn in Waalre Noord, maar hebben ook een eigen stijl geïnspireerd door de mooie ligging aan het water en bos. Het gebruik van donker hout in de gevel,  gemêleerde baksteen en ruime veranda’s sluit goed aan bij het buitengevoel. De architect van de woningontwerpen is Geesink Weusten uit Arnhem.

Woonatelier

Dura Vermeer organiseerde eind maart 2017 een informatie avond met woonatelier. Tijdens dit atelier is het plan en de woningontwerpen getoetst bij potentiële kopers. De ideeën en wensen van geïnteresseerden worden momenteel verwerkt in het plan zodat het plan nauw aansluit op hun woonwensen.

Interesse

Heeft u interesse in een koopwoning in ‘The Lodge’? Ga dan naar de website van de makelaar Van Santvoort uit Eindhoven: http://www.vansantvoort.nl/nieuwbouw-project/waalre-waalre-noord-fase-2-in-voorbereiding/. De interesse is groot, zo bleek tijdens het woonatelier dat. De verkoop van de koopwoningen in ‘The Lodge’ vindt in deze zomer plaats.

Meer nieuws