De hond uitlaten: houd het schoon, dat is gewoon!

Geplaatst op dinsdag 14 maart 2017

Als hondenbezitter ben je vaak gek op je hond(en) en zorg je daar goed voor. Veel hondenbezitters ruimen hondenpoep keurig netjes op maar helaas is er ook een groep inwoners die dat niet doet. Niemand vindt het prettig om andermans hondenpoep op te ruimen of daar in te trappen. Ook ken je je eigen hond goed en geniet je ervan als hij of zij lekker los kan lopen en spelen. Maar niet iedereen vindt het fijn als er een loslopende hond rondloopt. Daarom vragen wij iedereen om daar rekening mee te houden.

Wat kun je doen?

Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Als hondenbezitters zich aan een paar regels houden, is het probleem snel opgelost. In Waalre staan blauwe afvalbakken, speciaal bestemd voor de uitwerpselen van een hond. Deze bakken hebben een opening waarin zakjes zitten, zodat je de hondenpoep meteen kunt opruimen. Daarnaast staan op verschillende plaatsen in de gemeente dispensers met zakjes. Je kunt de uitwerpselen natuurlijk ook kwijt in de dichtstbijzijnde gemeentelijke afvalbak.

Extra controles: voorkom boetes!

Deze maand wordt er gestart met het uitvoeren van verscherpte controles. De BOA’s controleren dan of:

- Baasjes zich houden aan de opruimplicht en aanlijnplicht;
- Honden niet worden uitgelaten bij speelplaatsen en andere terreinen waar dat verboden is

De actuele boetebedragen zijn voor het:

- Niet aanlijnen van honden op plaatsen waar dat wel moet (boete: € 90,-);
- Uitlaten van honden op verboden terreinen zoals speelterreinen, begraafplaatsen, sportparken etcetera (boete: € 140,-);
- Niet opruimen van hondenpoep waar dat wel moet (boete: € 140,-).

Hondenpoepschepje

De gemeente wil inwoners graag stimuleren om hondenpoep op te ruimen. Daarom stellen we 500 hondenpoepschepjes met zakjes beschikbaar aan hondenbezitters. Kun je wel een hondenpoepschepje gebruiken? Lever dan de bon in die in de Schakel staat van 15 maart 2017. De bon kun je inleveren tijdens openingstijden tussen 20 maart en 31 maart 2017 aan de balie in het gemeentehuis aan de Laan van Diepenvoorde 32 in Waalre. Wees er snel bij want op = op!

Meer nieuws