Nieuwe Buurtbus Waalre succesvolle start

Geplaatst op woensdag 15 februari 2017

Vanaf maandag 12 december heeft de Buurtbusvereniging Waalre een nieuwe bus tot haar beschikking. Helemaal nieuw en in een totaal andere kleur. De nieuwe kleuren wit en rood zijn de kleuren die de Provincie Noord Brabant herkenbaar inzet voor het Openbaar Busvervoer. Onder het motto “Bravo”, wat staat voor Brabant vervoert ons, zal het openbaar vervoer een factor van belang zijn in de vervoerbehoefte van de Brabander.

Meer instappende mensen

De eerste weken dat de nieuwe Buurtbus reed zijn er al overtuigende stijgingen geconstateerd in het aantal passagiers dat van de Buurtbus gebruik maakt.
In de hele maand januari 2017 lag het aantal instappende mensen maar liefst 64 % hoger dan in dezelfde maand van vorig jaar.

Busverbindingen

De Buurtbus heeft een belangrijke functie als aanvoerlijn binnen de kernen Aalst en Waalre naar de hoofdstructuur op de Eindhovenseweg. Daarnaast is er de druk gebruikte faciliteit om binnen de kernen naar bijna elke bestemming te kunnen reizen en die op loopafstand te bereiken. Verder is er de belangrijke verbinding naar het MMC in Veldhoven. De Buurtbus rijdt elke werkdag van 08.11 tot 17.04 elk uur op vaste tijdstippen een vaste route door Aalst en Waalre naar het MMC en terug.

Steek uw hand op

Iedereen die langs de route staat, of dat nu bij een halte is of daar ergens tussenin, kan door zijn hand op te steken aan de chauffeur kenbaar maken dat hij/zij graag mee wil. Als de verkeersveiligheid het toe laat stopt de bus om u te laten instappen.

Hulp nodig?

Als het voor u wat lastig is om uw rollator, boodschappentas of iets anders in de bus te zetten dan zijn de hulpvaardige chauffeurs u hierbij heel graag van dienst. Wilt u meer weten over de Buurtbus Waalre, de route die de bus volgt, de precieze tijden waar de bus aankomt of vertrekt, kijk dan op de website www.buurtbuswaalre.nl of informeer gewoon bij een van de chauffeurs.

Meer nieuws