Rioolvervanging Molenstraat e.o.

In oktober 2019 is aannemer Heijmans gestart met het gefaseerd uitvoeren van de werkzaamheden in het gebied Molenstraat, Dreefstraat, Werenfriedstraat, Smeleweg en alle tussengelegen straten. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2020 afgerond. Op deze pagina vindt u de meest recente informatie over de werkzaamheden, waaronder de planning en fasering.

Wat gaat er gebeuren?

De openbare ruimte gaat tijdelijk op de schop. Van erfgrens tot erfgrens komt er, onder andere, nieuwe bestrating, groen en verlichting. Daarbij wordt het oude riool vervangen door een nieuw klimaatbestendig gescheiden riool voor vuilwater en regenwater. Samen met de bewoners is er een plan gemaakt dat de woonkwaliteit gaat verhogen. De openbare ruimte wordt meer ingericht als woongebied, afgestemd op de wensen van de bewoners. Ook worden er verkeersmaatregelen tegen sluipverkeer genomen, om de woonbuurt veiliger te maken.

Sfeerimpressie Molenstraat: troittoir van grijze tegels, bruine stenen in de rijbaan en roodkleurige stenen voor fietspad. Groenvakken, bomen en parkeerplaatsen

Contact

Heeft u vragen over de werkzaamheden, dan kunt deze stellen aan Thomas Vriends, de omgevingsmanager van Heijmans. Hij is bereikbaar via het mailadres tvriends@heijmans.nl. U kunt informatie over het project ook vinden op de facebookpagina van aannemer Heijmans over het project (Zoekterm: Rioolvervanging Molenstraat Waalre).

Het wekelijkse inloopspreekuur vervalt voorlopg i.v.m. de maatregelen tegen het coronavirus.