Regionaal Ontwikkelfonds Werklocaties

Het Regionaal Ontwikkelfonds Werklocaties (ROW) zoekt initiatieven die bestaande bedrijventerreinen een boost geven als het bijvoorbeeld gaat om het creëren van werkgelegenheid, innovatie of versterking van samenwerking in de toeleverantieketen. Het gaat dan om ingrepen op, of herontwikkeling van, bestaande bedrijventerreinen.

Ondernemers die daarmee aan de slag willen en net een extra financieel duwtje in de rug kunnen gebruiken, kunnen terecht bij het ROW om hun project gerealiseerd te krijgen. Het duwtje in de rug bestaat uit een geldlening of een garantie tegen “gunstige” voorwaarden.

Aanvragen

Ondernemers konden een aanvraag voor subsidie indienen op basis waarvan een lening of garantie verstrekt kan worden. In totaal is er 8 miljoen euro beschikbaar. Voor de eerste periode is 4 miljoen euro beschikbaar. De bijdrage vanuit het ROW bedraagt 50% van de totale investering. Er wordt bijgedragen aan substantiële projecten.

Meer informatie

Het ROW is een initiatief van de negen gemeenten in het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) (Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre) en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM).

Gedetailleerde informatie is te vinden op de website van het Stedelijk Gebied Eindhoven.