Politieke markt

Speel jij wel eens met de gedachte politiek actief te worden? Kom op woensdag 30 juni om 21.00 uur naar het Huis van Waalre en maak kennis met de Waalrese politieke partijen! Tijdens de politieke markt zitten de Waalrese politieke partijen voor je klaar in het Huis van Waalre om al je vragen te beantwoorden. Over wat ze voor Waalre belangrijk vinden. En over hoe je mee kunt doen in de politiek.

We hopen dat je kunt!

Om te beginnen: Sorry dat we hier pas zo laat mee komen! In verband met de coronamaatregelen waren we van plan dit in september te doen. Maar de politieke partijen vertelden ons dat zij niet zo lang konden wachten om jullie te leren kennen! Ze zijn namelijk al druk bezig met de kandidatenlijsten. We hebben toen alles op alles gezet om dit nog voor de zomervakantie te doen. 30 juni bleek de enige dag waarop we dit nog voor elkaar konden krijgen. We hopen dat je kunt!

Iedereen is welkom

Op 30 juni is ook de laatste bijeenkomst van de cursus Politiek Actief, in het Huis van Waalre. Direct na het afsluiten van de cursus is er de politieke markt. Die is voor alle belangstellenden toegankelijk. Vertegenwoordigers van de besturen van de verschillende Waalrese politieke partijen zitten dan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Over wat ze voor Waalre belangrijk vinden. En over hoe je mee kunt doen in de politiek. De partijbesturen/kiescommissies zijn namelijk verantwoordelijk voor het samenstellen van de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De politieke markt is een mooie gelegenheid om kennis te maken met verschillende partijen. Ook als je niet (direct) op de kandidatenlijst wil maar interesse hebt om op een andere manier met de partijen of de fracties mee te doen.

Politiek = samen aan de slag voor Waalre

Het is belangrijk dat de inwoners van Waalre enthousiast worden over meedoen in de politiek. Want gemeenteraadsleden zijn namelijk allereerst inwoners! Het is van belang dat voldoende mensen dit belangrijke werk willen doen. Bij de volgende verkiezingen, in maart 2022, hebben onze politieke partijen namelijk weer mensen nodig die op de verkiezingslijsten willen staan, voor Waalre! Om na de verkiezingen evenwichtig en optimistisch, en vooral ook sámen, aan de slag te gaan met de toekomst van Waalre. Wil jij hierbij een rol spelen? Doe dan een stap naar voren! Kom kennismaken op 30 juni!

Kun je niet komen? Jammer! Maar laat dat je er niet van weerhouden om kennis te maken met de Waalrese politieke partijen! Je vindt ze ook online: