Politiek Actief in de gemeente

Ben jij nieuwsgierig naar hoe politiek in de gemeente werkt? Lees dan eens wat meer op dit deel van de website. Hier lees je meer over de taken van de gemeente, wie welke verantwoordelijkheden heeft en hoe je invloed uitoefent op beleid. Ook vind je links naar bronnen waar je meer informatie kunt vinden.

Kom in (politieke) actie!

Je vindt ook informatie over hoe je raadslid kunt worden en hoe het werkt als je in de gemeenteraad zit. Want het is belangrijk dat de inwoners van Waalre enthousiast worden over meedoen in de politiek. Want gemeenteraadsleden zijn namelijk allereerst inwoners! Het is belangrijk dat voldoende mensen dit belangrijke werk willen doen. Bij de volgende verkiezingen, in maart 2021, hebben onze politieke partijen namelijk weer mensen nodig die op de verkiezingslijsten willen staan, voor Waalre! Om na de verkiezingen evenwichtig en optimistisch, en vooral ook sámen, aan de slag te gaan met de toekomst van Waalre. Wil jij hierbij een rol spelen? Doe dan een stap naar voren!

Contact

Politieke partijen

Overweeg jij om politiek actief te worden en/of raadslid te worden? Heb je al een idee over bij welke partij(en) je je zou kunnen thuisvoelen? Neem dan contact op met het partijbestuur van één of meerdere van de politieke partijen in de Waalrese raad om kennis te maken:

Griffie van de gemeenteraad

Heb je nog geen goed beeld van de Waalrese politiek en wil je eens sparren over jouw mogelijkheden? Neem dan contact op met de griffie via griffie@waalre.nl voor een oriënterend gesprek.