Met een kiezerspas voor de Tweede Kamerverkiezingen kunt u op elk stembureau in Nederland uw stem uitbrengen. In Waalre kunt u als kiesgerechtigde inwoner binnen de gemeente uw stem uitbrengen in een stembureau naar keuze. Maar misschien werkt of verblijft u op de verkiezingsdag in een andere gemeente. In dat geval kunt u een kiezerspas aanvragen om uw stem in een andere gemeente in Nederland uit te brengen. Met een kiezerspas kunt u ook een kiezer buiten Waalre machtigen om namens u te stemmen.

Kiezerspas aanvragen

Een kiezerspas kunt u schriftelijk of persoonlijk aanvragen:

  • Schriftelijk: door het formulier 'verzoek kiezerspas' te downloaden en in te vullen. Het ingevulde formulier stuurt u samen met uw stempas (als u die al ontvangen hebt) voor 10 maart 2017 terug. U hoeft niet te wachten met het indienen van een aanvraag tot na de ontvangst van uw stempas.
  • Persoonlijk: aan de balie van het gemeentehuis kunt u tot uiterlijk 14 maart 2017 om 12.00 uur een kiezerspas aanvragen. Daar toont u uw geldig identiteitsbewijs (en eventueel uw stempas). U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Tijdens openingstijden kunt u binnen lopen.

Kiezerspas kwijt?

U kunt geen nieuwe kiezerspas aanvragen als u de kiezerspas bent kwijtgeraakt.