Hulp bij financiële zorgen

Heeft u schulden? Dan kunt u mogelijk hulp krijgen van de gemeente. Dit heet schuldhulpverlening.

Kunt u uw geldzaken door omstandigheden niet (meer) goed zelf regelen? Het gevolg daarvan kan zijn dat u aan het eind van de maand niet genoeg geld meer heeft om uw vaste lasten te betalen. U wilt dit graag oplossen! Het CMD kan u helpen.

Persoonlijke ondersteuning vanuit het CMD

Bij het CMD heeft u één aanspreekpunt: een consulent. Door de consulent wordt naar uw verhaal geluisterd want uw vraag staat centraal. Ondersteuning betekent maatwerk. Als het nodig is, maken we met u een afspraak. Afspraken vinden bij u thuis of in een voor u vertrouwde omgeving plaats. Het hebben van schulden werkt door in het dagelijkse leven en heeft invloed op uw gezinssituatie, gezondheid en huisvesting. Kortom: schulden hebben invloed op hoe het met u gaat. De consulent kan u helpen zodat u zelf uw (financiële) zaken weer op orde krijgt. Samen bespreekt u wat u zelf of met hulp van familie, vrienden, buren, kennissen kunt doen of waar Wél! Welzijn de Kempen en/of de gemeente ondersteuning biedt.

Als u met de consulent tot de conclusie komt dat schuldhulpverlening u kan helpen, wordt er samen met u een plan van aanpak opgesteld.

Contact Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD)

040-2282500
cmd@waalre.nl