Cursus Politiek Actief

Speel je wel eens met de gedachte politiek actief te worden? Bijvoorbeeld als raadslid? Schrijf je dan in voor de cursus Politiek Actief.

Op woensdag 21 april 2021 start de cursus Politiek Actief in Waalre. In vijf bijeenkomsten vergroot je je algemene kennis over de lokale democratie en maak van dichtbij kennis met de Waalrese politiek. De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat in samenwerking met de griffie van de gemeenteraad van Waalre. De cursus wordt online gehouden.

Inclusiviteit en diversiteit

ProDemos besteedt tijdens deze editie bijzondere aandacht aan evenredige vertegenwoordiging van alle groepen in de samenleving. Daarom vragen wij in het bijzonder vrouwen, jongeren, LHBTI-ers, inwoners met een beperking en inwoners met een niet-westerse migratie-achtergrond om mee te doen. Zo kun je onderzoeken of je zelf een stap naar voren zou willen doen om mee te helpen om groepen die op dit moment in de Waalrese raad ondervertegenwoordigd zijn een stem te geven.

Data

De cursus start op woensdag 21 april. Er zijn vijf bijeenkomsten, van 19.30 - 22.00 uur, met elk een ander thema. Elders op de website vind je een toelichting op het programma.

  1. woensdag 21 april: Introductie en algemene staatsinrichting
  2. woensdag 28 april: De gemeente
  3. woensdag 19 mei: De gemeenteraad
  4. woensdag 26 mei: Debatteren
  5. woensdag 2 juni: Gemeentefinanciën en Raadsvergadering

Deel dit bericht!

Ken je iemand op wie je graag zou willen stemmen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen omdat zij/hij volgens jou een kei van een volksvertegenwoordiger zou zijn? Laat het die persoon weten!

Inschrijven

Wil je meedoen? Schrijf je in! Er is een beperkt aantal plaatsen dus wacht niet te lang!

Schrijf je in