Afvalproef Voldijn 

Op 29 september 2016 zijn we, samen met de bewoners van 12 straten in de wijk Voldijn-oost, begonnen aan een inzamelproef. In deze wijk testen we een andere manier van afvalinzameling. De straten en huisnummers die meedoen, kunt u op dit kaartje (PDF, 1.8 MB) bekijken. 

Naast de communicatie die de deelnemers van de gemeente thuis ontvangen, wordt op deze webpagina ook steeds alle informatie vermeld. De genoemde wijzingen in de afvalinzameling gelden alléén voor inwoners van de proefwijk.

Laatste nieuws

  • Restafvalzakken kunt u voortaan bij Roel aanvragen. Hang hiervoor de grijze hanger aan een minicontainer (bijvoorbeeld aan de minicontainer voor keukenafval) en Roel voorziet u van een nieuwe zak. De hanger heeft u in december bij nieuwsbrief 3 ontvangen. Heeft u geen hanger gehad? Neem dan contact op met de gemeente via 040-2282500.
  • 44% van de deelnemers aan de afvalproef heeft via een enquête haar ervaringen gedeeld. U bent tevreden over het feit dat u uw afval twee keer in de wijk kwijt kunt en de gemeente is trots dat u uw afval zo goed scheidt, zodat er steeds minder restafval is.
  • Een verbeterpunt zijn de kapotte spullen, die kon u voorheen in de grijze container kwijt en passen nu niet meer in de restafvalzak. Wij zijn aan het bekijken of we hier een oplossing voor kunnen bieden.
  • In de nieuwsbrief kunt u al het nieuws teruglezen (PDF, 1.0 MB)

Handig om te weten

  • Nieuwe zakken voor luiers en voedselresten krijgt u door de hanger aan de minicontainer te hangen op de inzameldag.
  • Gebruik een zak in de minicontainers en knoop deze dicht zodat inzamelaar Roel hygiënisch en prettig kan werken.
  • Oude of kapotte spullen worden gratis en op afspraak opgehaald door Kringloop de Kempen. Gebruik hiervoor de Spullendoos.
  • Bekijk ook eens het overzicht van ‘veelgestelde vragen’ (PDF, 265.8 kB) voor meer achtergrond over de proef.

Deel uw ervaringen met ons

Uw bijdrage in deze praktijkproef is essentieel. Wij vragen u daarom om ons te helpen door alles te beproeven en ons te laten weten wat beter kan of moet om de proef een succes te laten zijn. U kunt zich hiervoor aanmelden als lid van het klankbordpanel via afval@waalre.nl.