Op 18 augustus vond een persconferentie plaats van onze minister-president. Het advies is om maximaal 6 personen in uw huis of tuin te ontvangen. De belangrijkste regel blijft de 1,5 meter maatregel.

Als gemeente volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM, Rijksoverheid en de GGD over het coronavirus. Meer informatie vindt u op de websites van RIVM en Rijksoverheid. Het landelijke informatienummer: 0800-1351 is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Op deze pagina verzamelen we alle berichtgeving van de gemeente Waalre rondom corona. 

Informatie voor anderstaligen, slechthorenden en kwetsbare doelgroepen

Information in English

For more information about the coronavirus in English, please visit the website of the National Institute for Health and Environment, or the website of the Dutch Government.

Whatsapp hulplijn voor anderstaligen

Het Rode Kruis is gestart met een Whatsapp hulplijn voor anderstaligen, speciaal voor mensen die de Nederlandse taal niet goed machtig zijn en daardoor nauwelijks iets meekrijgen van de maatregelen rond het coronavirus. Zij vormen een risico voor zichzelf en voor anderen. 

De Whatsapp hulplijn is bereikbaar in (vooralsnog) het Turks via 06-48158053 en in het Marrokaans-Arabisch & Tamazight (Berbers) via 06-48158055. 

Video's in gebarentaal

Op de website van de Rijksoverheid wordt een deel van de informatie over het coronavirus aangeboden in Nederlandse Gebarentaal (NGT).

Uitleghulp Steffie

Op de website corona.steffie.nl legt uitleghulp Steffie moeilijke informatie over het nieuwe coronavirus op een eenvoudige manier uit. De website is speciaal bedoeld voor kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Nieuwsberichten

Dinsdag 22 september 2020

Donderdag 3 september 2020

Maandag 24 augustus 2020

Woensdag 19 augustus 2020

Bekijk oudere nieuwsberichten in het webarchief. Via de kalender aan de linkerkant kunt u een andere datum bekijken.

Actuele maatregelen

Op 18 augustus vond een persconferentie plaats van onze minister-president. Het advies is om maximaal 6 personen in uw huis of tuin te ontvangen. De belangrijkste regel blijft de 1,5 meter maatregel.

Ook is er een nieuwe noodverordening COVID-19 vanaf 21 augustus van kracht in de veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

Regels evenementen in Waalre vanaf 1 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 mogen evenementen en andere bijeenkomsten weer plaatsvinden. Er gelden wel restricties om besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Er zijn een aantal algemene regels die voor alle evenementen en bijeenkomsten gelden. Daarnaast zijn er per type evenement (binnen of buiten) aanvullende voorwaarden en regels gesteld.

Lees alle regels in het nieuwsbericht over regels van evenementen.

Aandacht voor ouderen

Voor de ouderen in Waalre zorgen de speciale maatregelen voor het coronavirus voor een zware tijd. Doordat zij zoveel mogelijk thuis moeten blijven ziet het dagelijkse leven er voor hen heel anders uit.

Vraag om hulp en zoek contact

Juist in deze tijd zijn er veel initiatieven vanuit verschillende organisaties, bedrijven en inwoners van Waalre om anderen en u te helpen. Zij bieden hulp aan ouderen, een steuntje in de rug of een luisterend oor. Aarzel niet om hulp te vragen als u dat nodig heeft. We hebben alle inwoners van Waalre die 70 jaar of ouder zijn een kaart gestuurd waarin de mogelijkheden op een rijtje zijn gezet.

GoedvoorMekaarWaalre

Bij GoedvoormekaarWaalre kunnen ouderen, mantelzorgers en ook anderen die het nodig hebben, terecht voor hulp of een luisterend oor. Zij kunnen u ook doorverwijzen naar andere organisaties voor specifieke vragen of hulp. GoedvoorMekaarWaalre is te bereiken van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur via telefoonnummer: 06-25762422. Of kijk op de website van GoedvoorMekaarWaalre.

Informatie voor ondernemers en ZZP'ers

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor bedrijven en zzp’ers. Bent u als Waalrese ondernemer getroffen door deze crisis? Bekijk het overzicht van de maatregelen en ondersteuning door gemeente en landelijke overheid.

Informatie over welzijn en zorg 

Maak je je zorgen of zit je met vragen over ondersteuning tijdens de Corona-crisis? Bel met Lumens: 040 - 219 33 00. Een team van professionals staat voor je klaar om je op weg te helpen naar de juiste oplossing. Voor crisissituaties welzijn/zorg buiten kantoortijd kan gebeld worden met het crisisnummer: 040 - 253 0350.

Maak je je zorgen over je eigen veiligheid? Of van iemand in jouw omgeving? Twijfel je of heb je vragen? Blijf er niet mee lopen, want geweld stopt niet vanzelf. Bel met Veilig Thuis Zuidoost-Brabant via 0800-2000 (24/7 bereikbaar) of chat via www.veiligthuiszob.nl (elke dag van 9.00 – 23.00 uur).

Coronahulp in Waalre

Wilt u hulp bieden of heeft u hulp nodig? Ga naar de website van Goed voor Mekaar Waalre en de Facebookgroep Bewegen voor een ander.

Informatie over dienstverlening gemeente en Huis van Waalre

Vanaf 23 maart gelden er aangepaste openingstijden voor de gemeente. De balies zijn minder lang open en afspraken kunnen alleen nog telefonisch gemaakt worden en alleen voor aanvragen die écht nodig zijn. Bekijk de aangepaste openingstijden.

Het Rabobank Servicepunt, het Grand Café en de zalen in Het Huis van Waalre zijn gesloten voor publiek. Alle activiteiten komen in deze periode te vervallen.

De Bibliotheek Waalre is vanaf 27 juli weer geopend van maandag tot en met donderdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Activiteiten worden weer langzaam ingepland, maar ook de online dienstverlening gaat door. Kijk voor meer informatie op de website van Het Huis van Waalre.

Openbaar vervoer, buurtbus en taxbus

Wmo Taxbus als tijdelijk vangnet voor OV, buurtbus en begeleid vervoer. Deze regeling is verlengd tot 1 oktober.

De dienstverlening van de buurtbus is tot onbepaalde tijd opgeschort. 

Kijk voor de actuele informatie op de websites van Bravo (busdiensten), Hermes (buurtbus) en Taxbus.