Als gemeente volgen wij de richtlijnen en adviezen van het RIVM, Rijksoverheid en de GGD over het coronavirus. Meer informatie vindt u op de websites van RIVM en Rijksoverheid. Het landelijke informatienummer: 0800-1351 is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 22:00 uur. Op deze pagina verzamelen we alle berichtgeving van de gemeente Waalre rondom corona. 

Informatie voor ondernemers en ZZP'ers

Het coronavirus heeft enorme gevolgen voor bedrijven en zzp’ers. Bent u als Waalrese ondernemer getroffen door deze crisis? De gemeente en landelijke overheid hebben een overzicht aan maatregelen en ondersteuning opgesteld voor ondernemers die door de coronacrisis in problemen komen.

Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Dit is geld van de gemeente voor als u weinig inkomen heeft door de coronamaatregelen. En als u hierdoor moeite heeft met het betalen van uw woonkosten. Bijvoorbeeld de huur of de hypotheekrente. Ook voor de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water kunt u een vergoeding krijgen.

Lees meer over de TONK.

Openbaar vervoer, buurtbus en taxbus

De Taxbus rijdt weer op de normale tijden:

  • Zondag tot en met donderdag van 07.00 tot 00.00 uur
  • Vrijdag en zaterdag van 07.00 tot 01.00 uur

Allle buurtbussen van Hermes rijden ook weer in de regio Zuid-Oost-Brabant. Per 3 mei is het niet langer mogelijk voor mensen zonder Wmo-pas om Taxbus te gebruiken.

Kijk voor de actuele informatie op de websites van Bravo (busdiensten), Hermes (buurtbus) en Taxbus.

Wat maakt u mee in coronatijd?

De gemeente is zoek naar verhalen. Verhalen van inwoners die iets moois doen. We willen voor deze mensen extra aandacht, een opkikker, een steuntje in de rug of een compliment delen.

We horen graag wat u meemaakt in coronatijd. Het zijn misschien zware tijden, maar er zijn altijd ook mooie dingen. Een goed initiatief van uw buurvrouw, een helpende hand van een vereniging. Uit verwachte of juist onverwachte hoek.

Ook een mooi verhaal? Stuur een mail naar communicatie@waalre.nl.

Ingestuurde verhalen

Alle verhalen van inwoners uit onze gemeente bundelen we in een overzicht.