Ontdek de politieke partijen

Aan de verkiezingen doen zeven politieke partijen mee. Ze hebben allemaal ideeën voor de komende vier jaar, waarmee zij Waalre sterker, leuker, mooier, zorgzamer, bereikbaarder, groener, duurzamer willen maken. Hoe meer stemmen een politieke partij krijgt, des te groter wordt de invloed in de gemeenteraad.

De Waalrese partijen stellen zich voor

In de verkiezingskrant van de Schakel vind je bijdragen van alle politieke partijen die in Waalre aan de verkiezingen meedoen. Zij stellen zich aan je voor en vertellen wat ze belangrijk vinden voor Waalre in de komende vier jaar. Zo kun je zien welke partij het best bij jóu past. Geef dan jouw stem aan de partij of de persoon die in jouw ogen het beste voor heeft met Waalre.

Partijprogramma's

Verkiezingsprogramma’s en meer informatie over de kandidaten vind je op de websites van de politieke partijen:

Wie zijn de lijsttrekkers?

De Schakel interviewde alle lijsttrekkers van de Waalrese politieke partijen. In de aanloop naar de verkiezingen verschijnen er iedere week twee in de krant. Lees de interviews terug:

Kandidatenlijsten

Op vrijdag 4 februari 2022 heeft het centraal stembureau de kandidatenlijsten vastgesteld. In de gemeente Waalre doen zeven politieke partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Wilt u precies weten wie er kandidaat zijn voor de verschillende partijen? Bekijk dan de volledige kandidatenlijsten (PDF, 282.8 kB).