Bestuurlijke situatie Waalre

Op deze pagina geven we u een overzicht van eerdere berichtgeving over de bestuurlijke situatie in Waalre.

Waarnemend burgemeester Boelhouwer gestart in Waalre

Geplaatst op donderdag 27 augustus

Vanaf donderdag 27 augustus vervangt burgemeester Boelhouwer burgemeester Brenninkmeijer. Burgemeester Jan Brenninkmeijer doet tijdelijk een stapje terug.

Op 20 en 24 augustus vergaderde de gemeenteraad over de bestuurscrisis in Waalre. De raad heeft de Commissaris van de Koning, de heer Wim van de Donk, gevraagd om te onderzoeken wat er nu precies aan de hand is. Burgemeester Boelhouwer: ‘Ik ga me de komende tijd inzetten voor het herstel van Waalre. Het wordt de hoogste tijd dat inwoners van Waalre en medewerkers van de gemeente het vertrouwen in het openbaar bestuur weer terugkrijgen.“

Waarnemend burgemeester Jan Boelhouwer

Extra raadsvergadering

Geplaatst op vrijdag 21 augustus

Op dinsdagavond 18 augustus jl. kwam het presidium bij elkaar (fractievoorzitters) om de bestuurlijke situatie te bespreken.

In deze vergadering werd besloten om een extra vergadering te houden op donderdag 20 augustus, met een vervolg op maandag 24 augustus om 19.30 uur. De wethouders en de burgemeester gaven deze bijeenkomsten een toelichting en raads- en collegeleden gingen met elkaar in debat.

Het eerste deel, donderdag 20 augustus, vond plaats achter gesloten deuren. Het tweede deel, maandag 24 augustus, was openbaar en kon door geïnteresseerden worden gevolgd. Bekijk de videotulen van de vergadering van 24 augustus 2020.

Verklaring bestuurders Waalre

Geplaatst op dinsdag 18 augustus

In de media verschijnen veel berichten over de bestuurlijke situatie in Waalre. Wij betreuren de situatie die is ontstaan naar aanleiding van het publiek worden van vertrouwelijke en deels onjuiste informatie. We nemen dit als bestuur hoog op. Uiteraard begrijpen wij dat hier in de samenleving veel vragen over zijn.

Omdat hier sprake is van meerdere vertrouwelijke en complexe zaken die door elkaar lopen, kunnen we ook nu nog niet ingaan op de inhoud. Het is en blijft van belang om in deze fase eerst de gemeenteraad te informeren, ons hoogste bestuursorgaan. We hopen dat de raad op een zo kort mogelijke termijn met een datum komt voor een extra vergadering.

De raad bepaalt de vorm waarin de extra vergadering gaat plaatsvinden. Afhankelijk van het verloop van deze bijeenkomst zal duidelijk worden hoe we u verder kunnen informeren.

Waalre betreurt bestuurlijke situatie

Geplaatst op woensdag 12 augustus 2020

Naar aanleiding van diverse berichtgeving in de media vanmorgen, onderstaand statement van de gemeente Waalre.

Er spelen op dit moment binnen de gemeente Waalre zaken op bestuurlijk niveau. Deze zijn vertrouwelijk van aard. Vanwege de vertrouwelijkheid en lopende processen, doen we hier nu geen inhoudelijke mededelingen over.

We betreuren deze ontstane situatie. De gemeente zal zich inzetten voor een zorgvuldig proces. De dienstverlening voor inwoners blijft onverminderd beschikbaar.